Яке вибрати місто


Кіпр — 5-й у світі в глобальному рейтингу найбезпечніших країн і 14-й у рейтингу економічних свобод. Тут інвестора чекає не тільки найбільш конкурентоспроможний в ЄС режим оподаткування та привабливі умови для ведення бізнесу. Вагома перевага — стійка правова і судова система, заснована на загальному англійському праві. Процедура оформлення виду на проживання/ громадянства займає не більше півроку, а статус видається назавжди.Пропоную продажа домов на Кипре

Все, що Ви хотіли знати про вартість оформлення ПМП/ громадянства Кіпру, варіантах інвестування та переваги, які відкривають статуси, — у новій статті. Для простоти сприйняття матеріал супроводжується порівняльною таблицею, а також умовною мапою, що дозволяє чітко розмежувати поняття «Євросоюз» і «Шенгенська зона». Між тим, це важливо для безвізового в’їзду та проживання.

ПМП vs. громадянство Кіпру за інвестиції: який варіант вибрати? Вартість, умови і переваги програм. | Migronis

В першу чергу: сумарні витрати на оформлення статусу

У скільки обійдеться ПМП Кіпру?

Купівля нерухомого майна, чия ринкова вартість становить не менш ніж €300 тис., — можливість отримати статус постійного резидента Кіпру. Обов’язкові умови — об’єкт від забудовника, придбаний на етапі будівництва або протягом 5 років після введення будівлі в експлуатацію.

Перш ніж почати процедуру оформлення ПМП, заявнику необхідно підтвердити легальність джерела доходів, що знаходиться за межами Кіпру. Мінімальний дохід на кожного заявника — €30 тис.

Особливістю програми ПМП Кіпру за інвестиції є те, що статус видається на необмежений строк і передається у спадок.

Інвестор має право здавати, скажімо, віллу, в оренду і отримувати з цього легальний дохід. За даними Cystat, економічне зростання Кіпру у другій чверті 2017 року склав 3,6%. Щорічно Кіпр відвідує близько 3 млн. туристів, що забезпечує високий попит на оренду нерухомості.

Ціна участі в програмі громадянства Кіпру за інвестиції

Маючи в своєму розпорядженні суму понад €2 млн., можна оформити громадянство Кіпру імміграційної програми для інвесторів. Мова йде про покупку нерухомості (приватної чи комерційної). Можлива інвестиція в діючий бізнес. В цьому випадку мінімальний поріг входження також становить €2 млн. Для оформлення паспорта необхідно вибрати одну з двох пропонованих опцій або зупинити вибір на комбінації цих варіантів.

Щоб зберегти громадянство, основний заявник повинен завжди мати у власності житло на Кіпрі вартістю півмільйона євро. Інші об’єкти можуть бути продані через три роки після отримання статусу.

Важливо: відповідно до змін, внесених у законодавство в 2017 році, податок на нерухоме майно на Кіпрі скасований. Пільгова ставка ПДВ у розмірі 5% замість 19% застосовується до перших 200 м2 житла незалежно від загального розміру житлової площі.

Статус громадянина Кіпру отримують також чоловік/а, фінансово залежні діти до 28 років та батьки.

Жити на Кіпрі до і після отримання другого паспорта не потрібно. Тут визнають друге громадянство. Процес оформлення паспорта є суворо конфіденційним.